Брат екснардепа-колаборанта Юрій Ковальов отримав підозру у держзраді

Служба безпеки України повідомила про підозру у державній зраді депутату Херсонської облради Юрію Ковальову, який є братом вбитого екснардепа-зрадника Олексія Ковальова.

Про це повідомляє пресслужба СБУ у понеділок, 27 листопада.

За даними слідства, після окупації Херсонської області фігурант публічно підтримав «приєднання» регіону до країни-агресора росії і став «заступником» гауляйтера володимира сальдо «з питань сільського господарства».

Ковальов змусив працювати на росію понад 20 підконтрольних компаній у Херсонській області, перереєструвавши їх за законодавством країни-агресора. Серед них — місцевий агрохолдинг, який за час окупації переправив у країну-терориста майже 35 тисяч тонн українського зерна на 140 млн грн, розповіли у СБУ.

Також Ковальов, за даними служби, наказав заправкам обслуговувати військову техніку окупантів позачергово. А його компанії постачали російським військам продукти.

Підозрюваний сплатив у держбюджет країни-агресора майже 3 млн грн «податків» лише за серпень 2022 року з однієї компанії.

Наразі Ковальов, за даними СБУ, перебуває на тимчасово окупованій території України та входить до складу окупаційної «держдуми Херсонської області» від путінської партії “єдіная росія”. Він отримав підозри за ​ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та ч. 5 ст. 111−1 (колабораційна діяльність). Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Реклама

Залишити коментар