Путін брехав про «геноцид» на Донбасі, щоб виправдати війну, – Представник України в Міжнародному суді ООН

Приєднання 32-ох країн до позову України проти Росії щодо спотворення поняття «геноцид» є безпрецедентним в історії Міжнародного суду ООН.

Про це заявив Посол з особливих доручень МЗС, Агент України в Міжнародному суді ООН Антон Кориневич під час спеціальної події Київського безпекового форуму, заснованого Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну».

«Ми сподіваємося, що вже невдовзі зможемо мати рішення на юрисдикційній стадії цього спору. Ми говоримо про те, що Росія спаплюжила, зманіпулювала поняттям геноциду, брехливо обвинувативши Україну у вчиненні цього страшного злочину проти свого народу і використавши це як підставу для свого повномасштабного вторгнення. Важливо довести, що такі брехливі маніпуляції є порушенням Конвенції про геноцид», – пояснив він.

«Не може одна людина, сидячи перед телевізором в Москві, сказати, що хтось там вчиняє геноцид впродовж 8 років і тому ми підем на них війною. Це порушення конвенції. І 32 інтервенції – це безпрецедентний випадок», – додав дипломат.

Посол з особливих доручень МЗС України підкреслив, що геноцид – найтяжчий з міжнародних злочинів, який має тягнути за собою індивідуальну кримінальну відповідальність, тому для України важливо доводити геноцидальний умисел у злочинах, які росіяни чинять в Україні.

«Якщо ми подивимося в ретроспективу того, що відбувалося під час Голодоморів і відбувається зараз, то побачимо, що мета залишилася такою ж – для них ми не повинні існувати», – наголосив Антон Кориневич.

«Для Росії будь-яка форма нашої національної ідентичності, розуміння себе, свого коріння – це зло. Це те, що вони самі відкрито говорили і продовжують говорити: без нас немає їх імперії. Їх мета – знищити нас як державу, як націю, як окрему національну групу», – переконаний дипломат.

Київський Безпековий Форум, заснований Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну», – головна платформа нашої держави для обговорення проблем війни і миру, національної і світової безпеки.

Реклама

Залишити коментар