Посол США: Ми не дозволимо Росії зупинити надходження продовольства до світу

Вихід Росії із зернової угоди нагадує події, які відбувались в Україні в 30-ті роки минулого століття під час Голодомору.

Про це заявила Посол Сполучених Штатів Америки в Україні Бріджит Брінк під час спеціальної події Київського безпекового форуму, заснованого Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну».

«Я думаю, що всі ми озираємося на той період часу та жорстокі дії Сталіна, коли загинули мільйони українців. Це те, що ніколи не має повторитися», – наголосила вона.

«Сьогодні як ніколи важливо згадати цю жахливу трагедію і працювати разом, щоб зробити все можливе, аби запобігти її повторенню. Втім, зараз ми спостерігаємо певні паралелі, які здаються нам схожими. Відтоді, як минулого літа Росія вийшла із чорноморської зернової ініціативи, ми стали свідками навмисних атак на зернову і портову інфраструктуру, на продовольство для світу», – сказала посол.

Бріджит Брінк нагадала, що «зернова угода» запрацювала влітку 2022 року і за рік дозволила доправити до різних країн світу 32 мільйони тон зерна та інших продуктів.

«Коли Росія вийшла з угоди і почала атаки, це виглядало безнадійно не тільки для України, а й для світу в цілому. Але завдяки духу та винахідливості українців та підтримці інших дуже сміливих людей, які організували коридор, ми побачили, як понад 130 кораблів увійшли та вийшли з чорноморського гуманітарного коридору», – зазначила вона.

Сполучені Штати, за словами посла, допоможуть українському уряду підтримати діяльність цього коридору.

«Ми сповнені рішучості не дозволити Росії зупинити надходження продовольства до світу і не допустити, щоб продукти харчування використовувалися як зброя», – резюмувала Бріджит Брінк.

Київський Безпековий Форум, заснований Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну», – головна платформа нашої держави для обговорення проблем війни і миру, національної і світової безпеки.

Реклама

Залишити коментар