Литва спрямує на відбудову України штрафи за порушення санкцій

У Литві штрафи, стягнуті за недотримання міжнародних і національних санкцій, перераховуватимуть на відновлення України.

Про це повідомляє литовський мовник LTR.

За відповідну поправку до Закону «Про співпрацю з метою розвитку та гуманітарну допомогу» проголосували 99 депутатів Сейму, жоден не був проти та не утримався.

Поправка передбачає, що кошти від штрафів та конфіскованих активів у разі невиконання міжнародних або національних санкцій надходитимуть до Фонду співробітництва з метою розвитку для відбудови України після війни. Поправка діятиме до січня 2034 року.

Зміни до закону ініціювало Міністерство закордонних справ. За даними відомства, збитки, завдані росією в Україні, оцінюються в 700 мільярдів євро.

“Мета полягає в тому, щоб Литва зробила спільний внесок у відновлення України й продемонструвала свою тверду прихильність підтримці України перед обличчям російської агресії”, — зазначила заступниця міністра закордонних справ Литви Йовіта Нелюпшене.

Вона додала, що Литва сприятиме відновленню України самостійно, не чекаючи на рішення Європейського Союзу або міжнародної спільноти.

Згідно з литовським законодавством, порушення міжнародних санкцій або обмежувальних заходів карається штрафом у розмірі від 200 до 6000 євро.

Реклама

Залишити коментар