На кордоні з Польщею для допомоги заблокованим водіям запустили штаб

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури запустило на кордоні штаб для допомоги українським водіям, які не можуть перетнути пункти пропуску через блокаду польських перевізників.

Про це повідомляється на сайті міністерства.

Водіїв обіцяють забезпечити їжею, питною водою, медикаментами та пальним. Як зазначили у відомстві, на кордоні вже працює ініціативна команда, яка має 11 тисяч наборів для харчування, питну воду та необхідні ліки.

В Мінінфраструктури також наголосили, що за кожним з трьох пунктів перетину кордону закріплений координатор, який збирає інформацію про потреби водіїв. Додатково можна повідомити через Google-форму. Працює також гаряча лінія Укртрансбезпеки — +38 (067) 120 0483.

Крім того, міністерство спільно з профільними відомствами пообіцяло посприяти евакуації водіїв на територію України, якщо виникатиме така потреба.

Штаб працюватиме за підтримки профільних асоціацій та перевізників, доки стабільний рух через пункти пропуску не відновиться.

Речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в етері телемаратону розповів, що станом на ранок 19 листопада у трьох пунктах пропуску — «Ягодин», «Рава-Руська» і «Краківець» — у чергах очікують близько 2900 вантажівок. По 1200 на пунктах пропуску «Ягодин» та «Краківець» та ще 500 автівок на «Рава-Руській».

Водночас за його словами, через те, що перевізники намагаються обирати інші напрямки для перетину кордону, виникають черги також у пунктах пропуску «Шегині», «Устилуг» та «Смільниця».

Так, у «Шегині» на території Польщі перебуває близько 1300 вантажівок, які очікують можливості проїхати на територію України, і ще приблизно 400 вантажівок — в «Устилузі» та «Смільниці».

Реклама

Залишити коментар