Буковинець намагався підкупити правоохоронця: слідчі поліції повідомили йому про підозру

50-річний житель села Чудей запропонував гроші службовій особі за непритягнення його до адміністративної відповідальності за керування автомобілем у нетверезому стані та водіння транспортним засобом без відповідного посвідчення. Відповідно до чинного законодавства, чоловіку загрожує до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Чернівецької області.

11 листопада цього року у місті Сторожинець під час патрулювання території обслуговування працівники сектору реагування патрульної поліції зупинили водія автомобіля «Mitsubishi» за порушення Правил дорожнього руху. 

Під час перевірки документів поліцейські виявили у кермувальника ознаки сп’яніння. Крім того, чоловік не надав правоохоронцям відповідні документи на право володіння автомобілем. Щоб уникнути адміністративної відповідальності за вчинені правопорушення, буковинець поклав у салон службового автомобіля поліцейських гроші.

Співробітники СРПП ВП№1 (м. Сторожинець) Чернівецького районного управління поліції кошти не взяли та викликали слідчо-оперативну групу для документування протиправних дій чоловіка.  

Поліцейські склали на водія протоколи про вчинення адміністративних правопорушень, передбачених частинами 1 статей:

–    130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції);

–    126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Наразі під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). 

Триває досудове розслідування.

Реклама

Залишити коментар