У США вже розпочалися навчання українських пілотів на винищувачах F-16 — Пентагон

Міністерство оборони США вже бере участь у навчанні українських пілотів на винищувачах F-16.

Про це йдеться у повідомленні Пентагону за четвер, 16 листопада.

Зазначається, що США також забезпечуватимуть наявність запасних частин для цих літаків.

Щоб переконатися, що українці успішно керують цими F-16, українські пілоти тренувалися в США та Європі як з експлуатації польотів, так і з технічного обслуговування.

Вільям Лаплант, заступник міністра оборони США з питань закупівель і підтримки, сказав, що незалежно від того, що буде надіслано українцям — а США виділили 44,2 мільярда доларів на техніку та боєприпаси з лютого 2022 року — важливо також, щоб були доступні запасні частини на 90 днів для обслуговування цього спорядження.

Лаплант зазначив, що літаки F-16, які отримає Україна, вартістю майже мільярд доларів, не є винятком, вони також потребуватимуть відповідних запасних частин у потрібній кількості, оскільки без них, за його словами, літаки можуть зупинити лише за кілька місяців.

“Ми не допустимо цього. І саме тому, що інші країни надають свої літаки, ми повинні переконатися, що якщо вони не нададуть запчастини, ми знайдемо запчастини та надамо їх”, — сказав він.

Він заявив, що США тісно співпрацює з європейськими та іншими країнами по всьому світу, щоб почати координувати денні зустрічі, на яких представники промисловості та військові зустрічаються для обговорення питань закупівель.

Реклама

Залишити коментар