У ЦНАПі на вулиці Героїв Майдану поповнився перелік послуг

Відтепер у ЦНАП надаватимуть послуги з реєстрації шлюбів, народження дітей та смерті рідних. Робитимуть це у різних кабінетах, аби розмежувати емоційно різні послуги.

Про це повідомляє Чернівецька міська рада.

Окрім того, відкрили єдине вікно для ветеранів. Військових, а також родичів загиблих військових будуть обслуговувати поза загальною чергою. Наразі там надають вісім послуг:

  • Встановлення статусу учасника бойових дій, видача посвідчення.
  • Позбавлення статусу учасника бойових дій за заявою такої особи.
  • Призначення одноразової грошової допомоги у разі інвалідності волонтера внаслідок поранення (контузії, травми або каліцтва), отриманого під час надання волонтерської допомоги в районі проведення антитерористичної операції, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації у Донецькій та Луганській областях, здійснення заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у звʼязку з військовою агресією російської федерації проти України та/або іншої країни проти України, бойових дій та збройного конфлікту
  • Видача нового посвідчення учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, учасника війни, члена сімʼї загиблого (померлого) ветерана війни, члена сімʼї, загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України. постраждалого учасника Революції Гідності замість непридатного/втраченого та у разі зміни персональних даних.
  • Призначення одноразової грошової допомоги членам сімʼї, батькам та утриманцям волонтера, загиблого (померлого), внаслідок поранення (контузії, травми, або каліцтва), отриманого під час надання волонтерської допомоги в районі проведення антитерористичної операції, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації у Донецькій та Луганській областях, здійснення заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України та/або іншої країни проти України, бойових дій та збройного конфлікту.
  • Призначення одноразової грошової допомоги в разі загибелі (смерті), або інвалідності деяких категорій осіб відповідно до Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».
  • Встановлення факту одержання ушкоджень здоровʼя від вибухових речовин, боєприпасів і військового озброєння на території проведення антитерористичної операції, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації у Донецькій та Луганській областях та заходів необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у звʼязку з військовою агресією російської федерації проти України.
  • Надання відомостей з Єдиного державного реєстру ветеранів війни.
Реклама

Залишити коментар