Умєров оприлюднив результати перевірки обставин ракетного удару по 128

Міністр оборони Рустем Умєров оприлюднив результати перевірки обставин ракетного удару по 128 окремій гірсько-штурмовій Закарпатській бригаді – були проігноровані всі правила маскування.

Про це міністр оборони Рустем Умєров повідомив у Фейсбуці.

“Головна інспекція МОУ доповіла мені про результати перевірки обставин ракетного удару по 128 огшбр. Зараз ми знаємо похвилинно, що і як відбулось. Розібралися, що призвело до трагедії і як її можна було уникнути. Так – там справді зібрали бійців у дворі будинку, щоб нагородити. Було проігноровано всі правила маскування. Поруч припаркували більше десяти автомобілів”, – зазначив Умєров.

За його словами, в цей час у небі був російський безпілотник-розвідник.

“Його зафіксували. Повітряну тривогу оголосили по всій області. Військових попередили про сектор, в якому працює ворожий БПЛА. Як тільки зафіксували ракетний пуск, поширили сигнал «ракетна небезпека». На місці нагородження, жодних централізованих безпекових заходів вжито не було”, – підкреслив Умєров.

Слідство у цій справі триває. Зокрема його веде ДБР. Умеров зазначив, що усі, хто винен в цій трагедії, понесуть передбачене законом покарання.

“Я доручаю Генеральному штабу перевірити виконання безпекових протоколів у підрозділах. Звертаюся до всіх командирів, які відповідальні за безпеку воїнів: зневага до базових заходів безпеки неприпустима”, – наголосив Умєров.

Реклама

Залишити коментар