Прикордонники підсумували результати першого року роботи пункту пропуску “Красноїльськ”

10 листопада 2022 року за участі глав урядів України та Румунії – Дениса Шмигаля та Ніколає Чуке був відкритий міжнародний автомобільний пункт пропуску “Красноїльськ – Вікову де Сус”.

Про це повідомили у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України.

За перший рік роботи пункту пропуску українсько-румунський кордон тут перетнули понад 432 тисячі громадян з 47 країн світу (334 тисячі громадян України, 91 тисяча громадян Румунії та 7 тисяч громадян інших держав).

У встановленому порядку оформлено понад 172 тисячі транспортних засобів (118 тисяч легкових автомобілів, 54 тисячі вантажних автомобілів та більше 300 автобусів).

В ході роботи охоронці кордону запобігли у 52 випадках незаконному переміщенню товарів через державний кордон на загальну суму понад 8,5 мільйона гривень. Зокрема, вилучено 62 одиниці зброї та боєприпасів, 13 транспортних засобів та 30 тисяч пачок тютюнових виробів.

Держприкордонслужба України нагадує, що пункт пропуску «Красноїльськ» працює цілодобово для пішохідного та автомобільного сполучення (включно з автобусами). На даний час, за рішенням румунської сторони, здійснюється пропуск тільки порожніх вантажних автомобілів.

Реклама

Залишити коментар