На Буковині судитимуть жителя Вашківців обвинувачуваного у невиконанні судового рішення

Співробітники поліції встановили та довели, що чоловік систематично і умисно не виконував постанову суду, згідно з якою його позбавили права керувати транспортними засобами. За вчинене порушнику загрожує покарання у вигляді штрафу від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк до трьох років

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Під час досудового розслідування співробітники Вижницького районного відділу поліції встановили, що 19-річний житель міста Вашківці не виконує рішення суду. Поліціянти з’ясували, що у січні цього року, відповідно до постанови Першотравневого районного суду Чернівців, буковинця було визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення та накладено штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на один рік.

Попри постанову суду, яка набрала законної сили, порушник знову продовжував керувати автомобілем та порушувати Правила дорожнього руху. Співробітники поліції у лютому поточного року задокументували ще одне адміністративне правопорушення за цією ж статтею КУпАП, а у травні – за частиною 5 статті 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Згідно з постановами Вижницького районного суду чоловіка було визнано винним у вчиненні адмінправопорушень та накладено стягнення у розмірі 40 800 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 5 років.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Вижницької окружної прокуратури зібрали достатню кількість доказів систематичного невиконання судового рішення буковинцем та скерували матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом відносно порушника до суду для розгляду. Чоловіку інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 382 (Невиконання судового рішення) Кримінального кодексу України.

Реклама

Залишити коментар