На Буковині прикордонники активно застосовують безпілотну авіацію

З метою ефективної протидії протиправній діяльності на кордоні з Румунією та Молдовою підрозділи Чернівецького прикордонного загону активно використовують безпілотну авіацію. Сучасні технічні засоби допомагають охоронцям кордону оперативно виявляти та документувати незаконні дії правопорушників.

Про це повідомили у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України.

Усі оператори літальних апаратів, які здійснюють повітряний моніторинг, пройшли відповідну підготовку у навчальному центрі де вивчили різні тактики використання БПЛА. Спектр застосування “повітряних очей” досить широкий. Оператори дронів в режимі онлайн можуть передавати інформацію про виявлення осіб та транспортних засобів у прикордонні, координувати дії прикордонних нарядів під час затримання порушників кордону, здійснювати пошукові операції та обстеження важкодоступних гірських ділянок.

Так, в жовтні цього року на ділянці відділу “Селятин” оператор безпілотника зафіксував рух в бік державного кордону двох чоловіків. Скоригувавши дії групи реагування, прикордонник вивів її точно на перехоплення порушників, які були затримані. Пізніше на цій самій ділянці кордону за допомогою БПЛА було виявлено двох порушників прикордонного режиму, яких правоохоронці згодом затримали та притягнули до адміністративної відповідальності.

Також на цьому тижні прикордонний наряд відділу “Кельменці”, використовуючи дрон, виявив легковий автомобіль, який рухався до кордону з Молдовою, минаючи контрольні пости. І знову своєчасна передача інформації та злагоджені дії прикордонних нарядів призвели до затримання порушника, який намагався незаконно потрапити до сусідньої країни.

Всього за результатами оперативно-службової діяльності з початку року військовослужбовцями загону, в тому числі за допомогою БПЛА, затримано понад 1800 порушників кордону, які намагались незаконно потрапити до Румунії та Молдови в обхід пунктів пропуску.

Реклама

Залишити коментар