Велика Британія запровадила санкції проти золотодобувного й нафтового сектору росії

Уряд Великої Британії запровадив санкції проти 29 фізичних і юридичних осіб золотодобувного й нафтового сектору росії.

Про це йдеться в заяві британського уряду.

Так, під санкціями опинився найбільший російський золотопереробний завод і міжнародні мережі, що підтримують золотодобувну, нафтову та фінансову промисловість росії.

Також санкції торкнулися двох найбільших російських виробників золота Nord Gold PLC і Highland Gold Mining Limited й російських олігархів владіслава свіблова й константіна струкова.  

У заяві зазначається, що ринок російського золота й нафти тісно пов’язані з кремлем і підтримують його військові зусилля. Зокрема золото принесло російській економіці 12,6 мільярда фунтів стерлінгів у 2021 році. Це один із найбільших показників для економіки росії після нафти та газу.

Раніше, щоб обмежити доходи росії від продажу нафти, британський уряд запровадив ліміт цін на неї. Це сприяло зниженню російських доходів від нафти на 25% з січня по вересень 2023 року порівняно з 2022 роком. Утім, росія намагалася обійти ці заходи, через компанії з інших країн.  

Тому санкції ввели і проти мережі, що базується в Об’єднаних Арабських Еміратах, яка допомагала росії обходити санкції і спрямувала їй понад 300 мільйонів доларів доходу від золота.

Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі сказав, що на сьогодні введені санкції вже позбавили путіна понад 400 мільярдів доларів для фінансування його незаконного вторгнення в Україну.

“Але ми повинні продовжувати закручувати гайки щодо москви”, — додав він.

Загалом Велика Британія вже запровадила санкції проти понад 1800 осіб, компаній і груп. Серед них, зокрема, — 129 олігархів.

Реклама

Залишити коментар