На Буковині перед судом постане киянин за підкуп службової особи

У серпні 35-річний житель столиці запропонував прикордонникам кошти за безперешкодний перетин державного кордону з Республікою Румунія через МКПП «Порубне». Правоохоронці передали обвинувальний акт відносно порушника для розгляду до суду. Відповідно до чинного законодавства, чоловіку загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

У період досудового розслідування поліціянти встановили, що 8 серпня цього року прикордонники, здійснюючи перевірку водіїв на кордоні, внесених у базу «Шлях», виявили порушника. 

Щоб уникнути відповідальності, чоловік, який не мав законних підстав перебувати у системі «Шлях» та відповідно перетинати кордон,  надав інспектору прикордонної служби гроші за безперешкодний перетин кордону у період воєнного стану.

Незаконні дії жителя Києва зафіксував прикордонний загін у селі Тереблече та викликав для документування співробітників відділення поліції №2 (м. Герца) ЧРУП ГУНП в Чернівецькій області. 

Під процесуальним керівництвом Герцаївського відділу Чернівецької окружної прокуратури слідчі поліції завершили досудове розслідування стосовно жителя столиці.

Чоловіку інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. 

Реклама

Залишити коментар