Суд не обрав запобіжний захід депутату Ніколаєнку, який на смерть збив 18-річну дівчину

Печерський районний суд Києва не обрав запобіжний захід для народного депутата від «Батьківщини» Андрія Ніколаєнка. Його підозрюють у вчиненні смертельної ДТП на Житомирщині, під час якої загинула 18-річна дівчина. Суддя оголосила перерву в засіданні.

Про це пише «Суспільне». 

Адвокати та Ніколаєнко просили продовжити засідання сьогодні, 7 листопада, але суддя оголосила перерву. Дату нового засідання оголосять завтра.

Підозрюваний заявив, що засідання призначили терміново, оскільки прокуратура нібито “хоче, щоб його скоріше позбавили можливості комунікувати, спілкуватися і виконувати свої законні функції народного депутата”. Він також звернувся до судді та попросив розглянути всі надані документи.

У залі суду Ніколаєнко заявив, що «не ховається», пройшов усі тести, а також добровільно прийшов на давання показань, передає суспільний мовник. А підтримати підозрюваного прийшов народний депутат Дмитро Разумков. Він сказав, що хоче взяти Ніколаєнка на поруки. 

“У нас є інший колега в парламенті, який потрапив у аналогічну ситуацію, але до нього жодних запитань немає, обмежувального заходу до нього не застосовували”, — заявив Разумков.

Прокурор розповів, що депутат їхав зі швидкістю 146 кілометрів на годину, тоді як дозволена швидкість на цій трасі — 110 кілометрів на годину. За його словами, експертиза швидкості, з якою рухався підозрюваний, ще не готова, однак відбувся слідчий експеримент. На ньому за участі свідка змоделювали ситуацію, наближену до ДТП. 

Ніколаєнко стверджує, що загибла намагалася перебігти дорогу в невстановленому місці.

Сторона обвинувачення просила підозрюваному тримання під вартою на 2 місяці без права внесення застави, зазначило «Суспільне». 

За даними слідства, депутат за кермом Mercedes-Benz GLE рухався у напрямку Чопа по крайній лівій смузі руху та наїхав на пішохідку. Унаслідок ДТП 18-річна дівчина загинула на місці події.

Ніколаєнку оголосили підозру в порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілої (ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України). За попередніми даними слідства, депутат перевищив дозволену максимальну швидкість руху.

Реклама

Залишити коментар