Поліціянти Буковини задокоментували випадки вчинення шахрайств відносно жителів краю


Шахраї продовжують ошукувати довірливих громадян. Лише учора псевдобанкір, під приводом захисту карткових рахунків, дізнався конфіденційну інформацію та заволодів понад 15 тисячами гривень чернівчанки. А ще двоє буковинців втратили понад 22 тисячі гривень намагаючись отримати соціальну виплату. 

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Чернівецької області.

Учора, 6 листопада, до Чернівецького РУП звернулася 55-річна місцева жителька, яка повідомила, що їй зателефонував невідомий та представився співробітником служби безпеки банку. Під час розмови, псевдобанкір запропонував захистити банківський рахунок жінки. Чернівчанка надала співрозмовнику конфіденційну інформацію і таким чином шахрай заволодів понад 15 тисячами гривень жінки.

Також цього дня з повідомленнями про шахрайство до правоохоронців звернулися ще двоє буковинців. У 45-річної жительки села Білоусівка аферистам вдалося заволодіти майже 18 тисячами гривень, а у 60-річного жителя села Клішківці – майже 5 тисячами гривень. В обох випадках схема шахрайства була однакова. Заявники в соціальних мережах побачили оголошення про можливість отримати соціальну грошову допомогу, перейшли за посиланнями та ввели реквізити свої карткових рахунків. В результаті чого з їхніх карток зникли заощадження.

Співробітники поліції Чернівецької області за фактами незаконного заволодіння коштами громадян шахрайським шляхом, розпочали кримінальні провадження, передбачені частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Реклама

Залишити коментар