Дубінського відправили під домашній арешт

Печерський райсуд Києва в понеділок, 6 листопада, відправив народного депутата Олександра Дубінського під цілодобовий домашній арешт у справі про схему незаконного перетину кордону чоловіками, передає Суспільне.

Суд частково задовольнив клопотання прокурора. Дубінському одягнуть електронний браслет, залишати помешкання йому можна буде тільки для візиту до лікаря або в укриття під час повітряної тривоги. Він має здати закордонний паспорт та інші документи для виїзду за кордон, а також не спілкуватися з людьми, причетними до слідства.

3 листопада Дубінському повідомили про підозру в організації незаконного переправлення людей через державний кордон.

Уранці в середу, 1 листопада, ЗМІ повідомляли, що правоохоронці прийшли до Дубінського з обшуками.

Пізніше СБУ, коментуючи цю інформацію, повідомила, що обшуки також проводять у його спільників.

За даними СБУ, нардеп організував протиправний механізм і використовував підконтрольну йому громадську організацію, щоб через неї вносити «потрібних людей» у систему Шлях нібито як волонтерів.

За інформацією спецслужби, у такий спосіб йому вдалося нелегально переправити за кордон рідного брата своєї цивільної дружини.

3 серпня правоохоронці провели обшуки у Дубінського через можливе підроблення ним документів для виїзду за кордон.

За повідомленням Офісу генпрокурора, під час війни нардеп отримав дозвіл виїхати з України для супроводу батька на лікування. Однак, як стверджують правоохоронці, він не супроводжував батька — той виїхав самостійно, а потім повернувся в Україну набагато раніше за самого депутата. 10 серпня Дубінському призначили запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання на два місяці.

1 лютого 2021 року Дубінського, проти якого США запровадили санкції, виключили з парламентської фракції Слуга народу. 14 березня його усунули з посади голови Київської обласної організації партії, а 15 березня — виключили з партії Слуга народу«за порушення статуту і непокору керівним органам партії».

Реклама

Залишити коментар