ЗСУ наступають на Бахмутському напрямку та просунулися біля Кліщіївки – ISW

4 листопада українські підрозділи продовжили наступальні дії на Мелітопольському та Бахмутському напрямках. Зокрема ЗСУ вдалося просунутися вздовж лісової лінії на північ від Кліщіївки (7 км на південний захід від Бахмута) і закріпитися в цьому районі.

Про це повідомили в Інституті вивчення війни.

За даними аналітиків, 4 листопада російська армія продовжила наступальні операції в районі Авдіївки і досягла підтверджених успіхів. На геолокаційних кадрах, опублікованих 3 і 4 листопада, можна побачити, що війська РФ незначно просунулися в напрямку залізниці на південний схід від Степового (8 км на північний захід від Авдіївки), а також на захід від Красногорівки (9 км на північ від Авдіївки).

Водночас експерти зазначають, що станом на 4 листопада українські сили контратакували російські наступи на Авдіївському напрямку, зокрема біля залізниці на північ від Авдіївки.

“Російські армійці рили тунелі, щоб знищити українські позиції і завдати раптового удару на Авдіївському напрямку. У подібних операціях було задіяно нерегулярне збройне формування “Дика дивізія”, частково укомплектоване колишніми бойовиками ПВК “Вагнер”, які викопали 160-метровий тунель до українських позицій поблизу Авдіївки”, – йдеться в звіті.

Реклама

Залишити коментар