З’явилися супутникові знімки російського корабля у Керчі після вчорашньої атаки

На свіжих супутникових знімках Planet Labs за 5 листопада помітне місце ураження на суднобудівному заводі в тимчасово окупованій Керчі та військове судно, яке також виглядає пошкодженим.

Супутникові знімки опублікували Схеми.

За інформацією капітана 1-го рангу ВМС запасу Андрія Риженка, 4 листопада у Керчі на момент вибухів знаходився тільки один корабель, здатний нести ракети класу Калібр, а саме Аскольд.

Схеми
Схеми

“Я думаю, що цей корабель, як ми бачимо, стояв вже біля причалу, і його доводили до ладу, бо вже у грудні його мали б здати. Видно, що він ще на плаву, але верхня частина судна помітно пошкоджена”, — сказав Риженко в коментарі Схемам.

Він додав, що Аскольд — це малий ракетний корабель 22800 типу Каракурт, який може нести до 8 ракет Калібр. Знешкодження такого судна, на думку Риженка, є дуже важливим для безпеки України.

Нагадаємо, 4 листопада у Керчі в тимчасово окупованому Криму пролунали вибухи. Окупаційна влада заявляла про падіння нібито уламків у Керчі.

Згодом у Повітряних силах ЗСУ офіційно повідомили, що українські пілоти завдали авіаударів по інфраструктурі суднобудівного заводу “Залив” у Керчі.

Реклама

Залишити коментар