За добу шахраї ошукали буковинців на суму понад 184 тисячі гривень

Аферисти продовжують активізовувати свою злочинну діяльність та, входячи в довіру до громадян, незаконно привласнюють їхні кошти. Цього разу жертвами шахраїв стали шестеро жителів Чернівецької області. Наразі працівники поліції вживають заходів щодо встановлення та притягнення правопорушників до відповідальності.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Чернівецької області.

Учора, 3 листопада, до поліції звернулася 75-річна жителька міста Чернівці, яка стала жертвою «псевдобанкіра». Жінка розповіла правоохоронцям, що їй зателефонував невідомий, який представився співробітником банку. Співрозмовник повідомив буковинці, що її банківська картка заблокована та запропонував допомогу у відновленні користування. Довірившись, пенсіонерка назвала нібито працівнику банку код, який надійшов в смс повідомленні. У подальшому з карткового рахунку жінки зникло 23 тисячі гривень.

Також із заявою про шахрайство до поліції звернулась 26-річна чернівчанка. Жінка розповіла поліцейським, що в одній із соціальних мереж їй надійшло повідомлення із пропозицією додаткового заробітку. Під час листування, нібито роботодавець увійшов в довіру до буковинки та шляхом обману заволодів її коштами у сумі понад 143 тисячі гривень. 

В схожу аферу шахраїв потрапив 46-річний житель села Волошкове Дністровського району. Повіривши зловмисникам, які пропонували додатковий прибуток в інтернеті, чоловік втратив з карткового рахунку понад 3 тисячі гривень.

Ще двоє жителів Чернівецького району втратили кошти, намагаючись придбати товар онлайн. Жителька села Камʼяна розповіла поліцейським, що її 15-річний син, під приводом купівлі мобільного телефону в інтернеті, перерахував на картковий рахунок нібито продавця майже 3 тисячі гривень передоплати. 

Цього ж дня 18-річний житель села Маршинці переказав майже 2 тисячі гривень за компʼютерну техніку. Проте, жоден із буковинців бажаний товар не отримав, а звʼязок з недобросовісними продавцями обірвався.

Крім цього, жертвою шахрайських дій стала 21-річна жителька обласного центру Буковини. Під приводом розіграшу мобільного телефону в мережі Інтернет, жінка втратила понад 9 тисяч гривень.

За вказаними фактами незаконного заволодіння коштами громадян шахрайським шляхом, слідчі та дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають досудові розслідування.

Реклама

Залишити коментар