Умєров пояснив звільнення командувача ССО Хоренка

Міністр оборони України Рустем Умєров підтвердив, що звільнення командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ Віктора Хоренка відбулося за його поданням.

Про це Умєров написав у Facebook.

“Генерал-майор Хоренко зараз потрібний на певному напрямку, він продовжить службу в Міністерстві оборони України”, — написав міністр.

Він зазначив, що додатково коментувати причини та передумови зміни керівних військових посад під час війни — означає «надавати підстави ворогові послаблювати Україну».

Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський 3 листопада звільнив Віктора Хоренка з посади командувача Сил спеціальних операцій Збройних сил України та призначив замість нього Сергія Лупанчука.

Зеленський у вечірньому відеозверненні запевняв, що Хоренко продовжить виконувати спеціальні завдання у складі Головного управління розвідки Міноборони України.

Однак сам Віктор Хоренко заявив, що про свою відставку дізнався з медіа. За його словами, головнокомандувач Валерій Залужний не робив відповідного подання і не зміг пояснити причину звільнення. Стосовно подальшої своєї долі Хоренко не знає.

Реклама

Залишити коментар