США ввели нові санкції проти росії

Сполучені Штати запровадили нові санкції проти понад 30 людей та майже 200 компаній, пов’язаних із росією. Зокрема, під обмеженнями підприємства військово-промислового комплексу рф та виробник дронів «Ланцет».

Про це повідомили Державний департамент та Міністерство фінансів США.  

Санкції запровадили проти російського конструктора алєксандра захарова та його родини. Чоловік є розробником дронів-камікадзе «Ланцет» та «Куб-БЛА».

Під обмеження потрапили дві його компанії: ZALA Aero, яка постачає Міноборони рф ці безпілотники, та CST, що також займається продажами дронів під брендом ZALA. 

Також у санкційному списку опинилися 7 високопосадовців з уряду, зокрема:

  • заступники міністра промисловості та торгівлі рф віктор євтухов та алєксєй бєзпрозванних;
  • заступниця міністра енергетики рф анастасія бондаренко;
  • заступники міністра цифрового розвитку, зв’язку та ЗМІ рф олєґ качанов та дмітрій оґуряєв.

Окрім того, серед людей під санкціями США тепер громадяни Ірландії, Швеції, Швейцарії, Кіпру, Туреччини та Латвії.

А серед підсанкційних компаній опинилася організація, яка є оператором «Арктик СПГ-2» — головного проєкту найбільшої російської газової компанії «Новатек». Проєкт передбачає виробництво та видобуток скрапленого природного газу. 

Обмеження запровадили й для інших російських компаній, пов’язаних із промисловістю, технологічним та фінансовим секторами, а саме:

  • банків ВБРР, «російський стандарт», «Абсолют банк», «Хоум Кредит» та «Пошта банк»;
  • Московського державного університету імені Баумана; 
  • науково-технічного центру «Газпром нафти»;
  • фінансової корпорації «Система»;
  • «Санкт-Петербурзької фондової біржі».

Також до санкційного списку додали чимало компаній з Туреччини, Об’єднаних Арабських Еміратів та Китаю. Вони виробляли й постачали товари подвійного призначення, зокрема мікроелектроніку. 

Очільник Офісу президента Андрій Єрмак розповів, що значна кількість тих компаній, які сьогодні, 2 листопада, потрапили під обмеження Сполучених Штатів, були у звіті України, призначеному для союзників, щодо російських безпілотників та їхніх компонентів.

Реклама

Залишити коментар