Нову агенцію Міноборони «Державний оператор тилу» очолить Арсен Жумаділов

Міністр оборони Рустем Умєров призначив державного управлінця і кримськотатарського громадського діяча Арсена Жумаділова генеральним директором нової закупівельної агенції «Державний оператор тилу».

Про це повідомило оборонне відомство. 

Жумаділов пройшов усі необхідні перевірки й офіційно обійняв посаду, розповів заступник міністра Дмитро Кліменков.

Перший напрям, за яким «Державний оператор тилу» забезпечуватиме ЗСУ, — харчування. Проведення закупівель заплановане на грудень. Перші поставки очікуються у другому кварталі 2024 року. 

«Державний оператор тилу» запрацює з грудня. Агенція буде забезпечувати українських військових харчуванням.

У Міноборони розповіли, що це новий інструмент у закупівлях, який повністю візьме на себе весь функціонал. Його працівники аналізуватимуть ринок, дивитимуться ціни, спілкуватимуться з виробниками, постачальниками й ухвалюватимуть рішення щодо тендерних закупівель.

Наразі агенція вивчає ринок і формує команду. Для повноцінного старту роботи нової агенції очікується ухвалення ще двох урядових постанов.

Арсен Жумаділов державний управлінець і кримськотатарський громадський діяч. Старший викладач кафедри політології в Національному університеті «Києво-Могилянська академія». Має досвід у розбудові державних інституцій та реформуванні публічних закупівель. Перший обраний на конкурсі керівник «Медичних закупівель України».

У квітні 2023 року Жумаділов очолив команду реформи закупівель у сфері оборони в межах Офісу підтримки змін при Міністерстві оборони України. А вже у серпні став керівником агентства з ресурсного забезпечення армії.

Реклама

Залишити коментар