За єврейськими погромами в Дагестані стоять російські спецслужби — ГУР

За антисемітськими погромами в російській Махачкалі стоять спецслужби рф, заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

В ефірі телемарафону Юсов прокоментував звинувачення російського диктатора владіміра путіна про те, що антисемітські погроми нібито інспіровані «з території України руками західних спецслужб».

Представник ГУР нагадав, що росія традиційно ще з імперських часів залишається одним зі світових центрів ксенофобії та антисемітизму.

“Усі ці процеси там керуються власне спецслужбами. Починаючи з чорносотенців початку 20 століття, якими керувала царська охранка. Сьогодні нічого не змінилося. Всі ці заходи, які ми бачили, всі ці безчинства і провокації антисемітські та ксенофобські – це справа рук саме російських спецслужб”, — сказав він.

До слова, увечері 29 жовтня в Махачкалі зібралися сотні людей через приліт рейсу Red Wings із Тель-Авіва, яким нібито прибули в Дагестан біженці з Ізраїлю.

Присутні люди перевіряли автівки, які виїжджали з території аеропорту, у пошуках громадян Ізраїлю, а потім прорвалися на його територію, зокрема на злітно-посадкові смуги.

За інформацією влади, постраждало близько 20 осіб, із них 10 було госпіталізовано, двоє перебувають у важкому стані.

Реклама

Залишити коментар