У російських університетах посилили військову цензуру – розвідка Британії

У росії відбувається посилення військової цензури в університетах, розвідка Британії каже, що виявила чергове підтвердження цьому.

Як зазначають британські розвідники в новому огляді, міністерство просвіти рф, за деякими повідомленнями, в середині жовтня 2023 року дало вказівку університетам уникати відкритого обговорення будь-яких “негативних політичних, економічних і соціальних тенденцій” в росії під час наукової та навчальної діяльності.

“Це є подальшим обмеженням інформаційного простору в Росії у воєнний час, що ускладнює відкрите обговорення політичних питань”, – констатується в огляді.

Британська розвідка вважає, що в довгостроковій перспективі цей крок продовжить тенденцію формування політики рф в ехокамері політично прийнятних, прокремлівських поглядів.

“Дуже ймовірно, що Кремль хоче і надалі придушувати негативні перспективи «спеціальної військової операції» напередодні очікуваного переобрання президента Владіміра Путіна на новий термін у березні 2024 року”, – підсумовується в огляді.

Реклама

Залишити коментар