США бачать підвищений ризик поширення конфлікту на інші частини Близького Сходу — Салліван

Радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван заявив, що США бачать підвищений ризик поширення конфлікту на інші частини Близького Сходу.

“Ми пильні, тому що ми бачимо підвищені загрози нашим силам у всьому регіоні та підвищений ризик поширення цього конфлікту на інші частини регіону. Ми робимо все, що в наших силах, щоб стримати і запобігти цьому”, — заявив Салліван ефірі CBS Face the Nation, передає CNN.

Відповідаючи на запитання про удари США по іранських проксі у регіоні, Салліван заявив в ефірі ABC:

“Якщо напади триватимуть, ми відповімо, і я думаю, що іранці зрозуміли наше повідомлення. Звичайно, ми вживаємо всіх необхідних заходів, щоб захистити наші сили, підвищити нашу пильність і працювати з іншими країнами в регіоні, щоб спробувати втримати цей конфлікт, який зараз відбувається в Ізраїлі та Газі, від переростання в регіональний конфлікт. Але ризик реальний, а отже, пильність висока, і кроки, які ми вживаємо, щоб запобігти цьому, є серйозними, систематичними та постійними”.

CNN нагадує, що минулого тижня США завдали авіаударів по двох об’єктах, пов’язаних з підтримуваними Іраном збройними формуваннями на сході Сирії, після серії ракетних і безпілотних ударів по силах США в регіоні.

За оцінками США, авіаудари по об’єктах, пов’язаних з Корпусом вартових ісламської революції Ірану та пов’язаними з ним групами, не призвели до втрат.

Реклама

Залишити коментар