Україна розпочала консультації з Нідерландами щодо гарантій безпеки

Україна розпочала консультації з Нідерландами щодо двосторонніх гарантій безпеки. Переговори провели на полях третьої зустрічі щодо української формули миру на рівні радників з нацбезпеки, яка проходить на Мальті у суботу, 28 жовтня.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Українську переговорну групу очолив глава Офісу президента Андрій Єрмак. До неї також увійшли його заступник Ігор Жовква, заступник міністра закордонних справ Микола Точицький і радники Єрмака Олександр Бевз і Дарія Зарівна.

Нідерланди стали шостою державою після США, Великої Британії, Канади, Японії, Франції та першою з країн, що не входять до G7, із якою Україна почала переговори щодо гарантій безпеки.

Під час консультації сторони обговорили співпрацю у військовій сфері, економічне відновлення України, а також спільні зусилля щодо притягнення рф до відповідальності, санкційний тиск і використання конфіскованих активів країни-агресора.

“Сторони узгодили план подальших дій на найближчу перспективу з підготовки до укладення двосторонньої угоди про гарантії безпеки”, — повідомили в Офісі президента за підсумками зустрічі.

Єрмак також обговорив із радником прем’єр-міністра Нідерландів з питань зовнішньої політики та оборони Джеффрі ван Левену створення виробництва продукції оборонного призначення в Україні.

Говорили і про підтримку з боку Нідерландів на шляху України до ЄС і НАТО.

Сторони також наголосили на важливості подальшого санкційного тиску на рф і спільної протидії російській дезінформації та пропаганді.

На Мальті 28 і 29 жовтня проходить третя зустріч щодо української Формули миру на рівні радників глав держав. Попередні зустрічі проходили у Копенгагені та в Джидді (Саудівська Аравія).

Україна має намір організувати глобальний саміт щодо Формули миру на рівні лідерів держав.

Реклама

Залишити коментар