Парламент Угорщини відмовився розглянути ратифікацію вступу Швеції до НАТО

Парламент Угорщини відхилив пропозицію про проведення голосування щодо заявки Швеції на вступ до НАТО.

Про це пише Associated Press.

“Парламент Угорщини у вівторок відхилив пропозицію провести голосування щодо заявки Швеції на вступ до НАТО, ще більше відклавши включення скандинавської країни до військового альянсу”, – йдеться в статті.

Правляча партія “Фідес” — на чолі з прем’єр-міністром Віктором Орбаном, якого багато хто вважає одним із єдиних союзників президента росії володимира путіна в ЄС та має абсолютну більшість в парламенті Угорщини, затримує заявку Швеції з липня 2022 року, стверджуючи, що шведські політики говорили “відверту брехню” про стан демократії в Угорщині.

За словами Агнес Вадаї, депутата від опозиційної партії Демократичної коаліції Угорщини та колишнього держсекретаря Міністерства оборони, законодавці від Фідес заблокували пропозицію щодо призначення голосування у вівторок. За її словами, наступним можливим голосуванням щодо ратифікації буде сесія парламенту, яка розпочнеться 6 листопада.

Угорські офіційні особи неодноразово заявляли, що їхня країна не буде останнім членом, який підтримає заявку Швеції, але рух Анкари до ратифікації свідчить про те, що час для подальших затримок може закінчитися.

Реклама

Залишити коментар