Фіцо заявив, що Словаччина більше не постачатиме зброю Україні

Новий прем’єр-міністр Словаччини проросійський Роберт Фіцо заявив, що його уряд припиняє військову допомогу Україні. Це було однією з головних передвиборчих обіцянок політика.

Про це повідомляє The Guardian.

Перед вильотом у Брюссель на саміт лідерів країн ЄС Фіцо заявив, що Словаччина “більше не постачатиме зброю Україні”, але продовжуватиме надсилати гуманітарну допомогу.

“Я надаватиму нульову військову допомогу Україні… Негайне припинення військових дій є найкращим рішенням, яке ми маємо для України. ЄС має перетворитися з постачальника зброї на миротворця”, – заявив Фіцо.

Він також сказав, що не голосуватиме за санкції проти рф без “аналізу їхнього впливу на Словаччину”.

“Якщо будуть такі санкції, які завдадуть нам шкоди, як більшість санкцій, я не бачу причин їх підтримувати”, – заявив словацький проросійський політик.

Нагадаємо, проросійський політик, лідер партії Smer-SD Роберт Фіцо 25 жовтня призначений на посаду прем’єр-міністра Словаччини. Його партія набрала 22,9% голосів на парламентських виборах 30 вересня.

Фіцо під час передвиборчої кампанії обіцяв припинити військову допомогу Україні, зробити зовнішню політику незалежною від ЄС та США, а також радикально захистити державні кордони від великого потоку мігрантів.

Реклама

Залишити коментар