Від початку ескалації з Ізраїлю виїхали 3,5 тисячі громадян України — посол

З Ізраїлю виїхали вже 3,5 тисячі українців з часу загострення конфлікту між країною та палестинським угрупованням ХАМАС.

Про це розповів посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук під час брифінгу в медіацентрі «Україна — Укрінформ».

За його словами, до цього числа входять ті, хто має лише український паспорт, без урахування людей з подвійним громадянством. 520 людей скористалися допомогою посольства і виїхали з Ізраїлю евакуаційними рейсами. 

Водночас ситуацію в Секторі Гази посол назвав «абсолютно неконтрольованою». Інформацію про стан справ в анклаві, зокрема про загиблих і поранених українців, посольство отримує тільки через кількох активістів української громади. 

“Ми не можемо підтвердити її з жодних офіційних джерел”, — додав Корнійчук. 

Станом на зараз у списку на евакуації з Сектору Гази перебувають 350 українців, але їхня кількість зростатиме й надалі, сказав посол. 

Перший рейс відбувся 14 жовтня. Тоді з Тель-Авіва до Бухареста вилетіли 207 громадян України, зокрема 63 дитини. Другий евакуаційний борт зі 155 громадянами України, серед яких були 107 жінок і 23 дитини, вилетів з Ізраїлю 16 жовтня. Того самого дня відбувся і третій евакуаційний рейс зі 74 українцями на борту. Учетверте з Ізраїлю чартерним рейсом до Румунії відлетіли 79 громадян України.

Реклама

Залишити коментар