За минулу добу псевдопродавці ошукали буковинців на понад 27 тисяч гривень

До Чернівецького райуправління поліції звернулися двоє чернівчанок з повідомленнями, що їх ошукали недобросовісні продавці. Співробітники поліції за вказаними фактами проводять досудові розслідування.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Чернівецької області.

Учора, 22 жовтня 41-річна жителька обласного центру розповіла поліцейським, що під час покупок речей в інтернеті її ошукали шахраї. Жінка знайшла оголошення у одному месенджері та переписуючись з нібито продавцем, який наполягав на повній оплаті за товар. Однак, після переказу грошових коштів зв’язок з псевдопродавцем обірвався, а потерпіла втратила понад 22 тисячі гривень.

Цього ж дня від рук аферистів потерпіла 33-річна чернівчанка. Заявниця повідомила працівникам поліції, що хотіла придбати взуття, оголошення про продаж яких побачила на одному сайті. В подальшому, жінка отримала повідомлення з фішинговим посиланням, перейшовши за яким, ввела реквізити свого банківського рахунку. В результаті чого з її картки зникло 5500 гривень.

Поліцейські за вказаними фактами розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Реклама

Залишити коментар