ЄC планує новий пакет санкцій проти РФ, – Bloomberg

Європейський Союз найближчими днями розпочне консультації з країнами-членами щодо нового пакету санкцій проти Росії за її війну проти України.

Про це пише Bloomberg.

Новий пакет, який стане 12-м для блоку з моменту вторгнення Росії, може включати заборону на російські алмази, подальше обмеження можливості Москви обійти санкції та реєстрацію компаній у третіх країнах, які допомагають Москві робити повідомили виданню особи на умовах анонімності.

ЄС співпрацює з групою Великої сімки, що представляє найбільші розвинені економіки світу, над механізмом, який би відстежував алмази через кордони, подолавши побоювання, що будь-яка заборона просто призведе до перенаправлення торгівлі в інше місце.

Також очікується, що блок розширить список заборонених товарів, які Росія може використовувати у військових цілях. Ключовою метою ЄС та його союзників було перешкодити зусиллям Кремля придбати короткий перелік найважливіших товарів, необхідних для створення та постачання зброї, і в рамках цих зусиль намагалися застосувати дипломатичний тиск на треті країни, які допомагають Москві.

G-7 також обговорює способи кращого дотримання обмеження ціни на російську нафту, оскільки ціни на сиру нафту зросли вище порогу в 60 доларів, встановленого механізмом.

Крім того, країни-члени ЄС повільно просуваються щодо запровадження податку на надприбуток від прибутків, отриманих від заморожених активів російського центрального банку, і використання цих надходжень на відновлення України.

Реклама

Залишити коментар