Британська розвідка оцінила можливості рф щодо захисту Керченського моста

Керченський (Кримський) міст є «великою та вразливою структурою», тому для його захисту від українських спецпризначенців «потрібно дуже багато сил і коштів», йдеться в повідомленні Міністерства оборони Британії.

Як зазначається у зведенні, 14 жовтня віцепрем’єр росії марат хуснуллін заявив, що “пошкодження, завдані Україною в липні 2023 року ударом по Керченському мосту, були усунені достроково”.

Але розвідники кажуть, що попри заяви про те, що міст нібито «повністю працездатний», “його використання, як і раніше, обмежене через процедури, запроваджені після першого українського удару в жовтні 2022 року”. Вантажівки та паливо, як і раніше, перевозяться на поромі, йдеться в повідомленні Міноборони.

За даними британської розвідки, “Керченський міст залишиться життєво важливою ланкою у підтримці російської окупації Криму та сил Москви на півдні України”. Однак тепер міст є “значним тягарем безпеки, що вимагає багатокомпонентного захисту, включаючи використання систем протиповітряної оборони та екіпажів, які в іншому випадку були б розгорнуті в іншому місці”.

“Можливості російських сил захистити цю «велику і вразливу» структуру, як і раніше, будуть наражатися на загрозу «через винахідливість українських військових та служб безпеки”, – зазначають у Міноборони Британії.

Реклама

Залишити коментар