Арсеній Яценюк привітав Польщу з завершенням виборів

Арсеній Яценюк привітав Польщу із завершенням парламентських виборів: «Україна була, є і буде завжди зацікавлена в польській демократії, єдності та процвітанні», – написав голова КБФ, премʼєр-міністр України 2014-2016 років у Facebook.

“Радує, що сумарно перемогли ті діячі і сили, які підтримують Україну і наше союзництво, незалежно від буквальних партійних рамок”, – написав він.

Попереду – формування владної більшості та опозиційної меншості, підкреслив голова КБФ і побажав партнерам “пройти цей шлях з гідністю, яка традиційно притаманна польській демократії”.

“Мені і моїм однодумцям додає оптимізму знаменний результат наших друзів із «Громадянської коаліції», з якими належимо до спільної політичної родини Європейської Народної Партії. Як вдало сказав Дональд Туск, «Польща перемогла. Демократія перемогла». Я би додав, що перемогли Україна і Європа теж”, – написав Арсеній Яценюк.

Водночас він подякував представникам «Права і Солідарності» за справді історичну підтримку України в наш найтемніший час.

“Хотілося б вірити, що найближчі перспективи нашого державного діалогу тепер не будуть захмарені виборчими змаганнями. Але не треба ілюзій, що проблеми, які загострилися останнім часом, пов’язані суто з виборчим моментом”, – зазначив він.

За словами голови КБФ, «перед нами три життєво важливі пріоритети: якнайтісніша військова взаємодія з Варшавою, вступ України до НАТО та Європейського Союзу і його ринку з усім комплексом супутніх проблем».

“Ці питання не вирішити наскоком. Нашій владі слід запропонувати польській стороні грамотний, партнерський і доброчесний шлях взаємодії і домогтися порозуміння”, – наголосив він.

“Вірю в нашу спільну перемогу. Запорукою цього є позиція обох наших суспільств. Польща це знову підтвердила. А Україна була, є і буде завжди зацікавлена в польській демократії, єдності та процвітанні”, – написав Арсеній Яценюк.

Реклама

Залишити коментар