У Білому домі підтвердили, що розглядають надання спільного пакета допомоги Україні та Ізраїлю

Сполучені Штати розглядають об’єднання пакетів допомоги Україні та Ізраїлю. Для цього Білий дім анонсував «інтенсивну взаємодію» з Конгресом США, щоб забезпечити підтримку від обох партій.

Про це радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван розповів в інтерв’ю програми «Обличчя нації» на телеканалі CBS.

Салліван сказав, що наразі Сполучені Штати здатні підтримувати постачання критично важливих боєприпасів для захисту від російських атак і подальшого просування Сил оборони України. 

“Нам потрібно переконатися, що ми продовжимо поспішно постачати їм (українським військам — ред.) необхідні військові можливості. Ми це робимо. Але нам необхідно, щоб Конгрес діяв”, — наголосив радник адміністрації Байдена. 

Він додав, що президент США «чітко дав зрозуміти», що збирається просувати у Конгресі країни пакет фінансування для України та Ізраїлю. За його словами, цього тижня «можна очікувати інтенсивної взаємодії з Конгресом». Білий дім прагне забезпечити підтримку нової допомоги від обох партій.

Журналістка програми уточнила, чи цей спільний пакет допомоги для України, Ізраїлю і Тайваню матиме вартість 2 мільярди доларів. На це Салліван відповів: “Ну, число буде значно вищим за це. Але, як я вже сказав, він обов’язково міститиме необхідне військове обладнання для захисту свободи, суверенітету й територіальної цілісності в Україні, а також для допомоги Ізраїлю з метою захистити себе у боротьбі з ворогами”. 

Реклама

Залишити коментар