15 жовтня у Польщі проводять парламентські вибори та референдум

У польських ЗМІ вже давно називають їх “найважливішими в історії Польщі з 1989 року”. Результат важливий не лише для України, а й для ЄС.

Про це повідомляють ЗМІ.

За перемогу у виборах до Сейму бореться нині правляча консервативна партія “Право та справедливість” (ПіС), головою якої є Ярослав Качинський та центристська “Громадянська коаліція” (ГК).

“Право та справедливість” перебуває при владі з 2015 року, а президент країни Анджей Дуда є висуванецем від ПіС. За різними даними соцопитувань, партія має від 31 до 37%.

Головний суперник ПіС – центристська “Громадянська коаліція” (ГК), яку очолює експрем’єр та колишній голова Європейської ради Дональд Туск. Середній рейтинг складає близько 30%.

Разом з виборами до парламенту на виборчих дільницях також триває референдум, на якому полякам пропонують відповісти на чотири питання: щодо підтримки чи ні продажу державних активів іноземним структурам; підвищення пенсійного віку; ліквідації загородження на кордоні між Польщею і Білоруссю; допуску тисяч нелегальних іммігрантів з Близького Сходу та Африки до Польщі в рамках механізму ЄС щодо примусового переселення.

Реклама

Залишити коментар