На Буковині чоловік отримав підозру за використання підробленого посвідчення водія

36-річний уродженець Хмельницької області власноруч виготовив фальшиве посвідчення водія та використовував його під час керування автомобілем. За вчинене чоловіку загрожує до двох років обмеження волі.

Це повідомили у відділі комунікації поліції Чернівецької області.

24 вересня поточного року патрульні поліцейські за порушення Правил дорожнього руху зупинили автомобіль “Mercedes Benz”, під керуванням 36-річного уродженця міста Кам’янець-Подільський.

Під час перевірки документів кермувальник надав правоохоронцям посвідчення водія, яке мало явні ознаки підробки. На місце інциденту прибула слідчо-оперативна група Чернівецького районного управління поліції, яка задокументувала правопорушення та вилучила сумнівний документ.

В ході проведення досудового розслідування співробітники поліції з’ясували, що чоловік придбав чистий бланк посвідчення водія. В подальшому порушник, за допомогою принтеру, на купленому бланку надрукував свою фотокартку і вніс анкетні дані вигаданої особи та використовував його під час керування автомобілем.

Відповідно до висновку експерта, вказане водійське посвідчення не відповідає встановленому зразку аналогічного бланку оригінального документа, що перебуває в офіційному обігу на території України.

Наразі під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури дізнавачі поліції повідомили порушнику про підозру у вчиненні кримінальних проступків, передбачених частинами 1 і 4 статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Реклама

Залишити коментар