Через повторне падіння дрону Румунія закликала росію припинити атакувати Україну

Міністерка закордонних справ Румунії Лумініца Одобеску закликала росію припинити постійні атаки на Україну, зокрема Одещину, які безпосередньо стосуються й румунської території: в ніч на 11 жовтня там упав черговий безпілотник.

Про це йдеться у твіті Лумініца Одобеску та у повідомленні Міноборони Румунії.

Голова румунського МЗС назвала “огидними” російські атаки на цивільну інфраструктуру України, додавши, що вони знову “призвели до серйозних наслідків на території Румунії”.

“На румунській землі були знайдені нові докази вибуху. Ми закликаємо Росію припинити ці воєнні злочини”, – йдеться у твіті Одобеску.

Раніше Міністерство оборони Румунії повідомило, що на румунській території близько 05:00 ранку в середу виявили безпілотник, що прилетів “із зони конфлікту в Україні”.

Сталось це на тлі чергових російських атак дронами-камікадзе на українську портову інфраструктуру поблизу українсько-румунського кордону. Під час обстеження місця падіння спеціальні служби виявили кратер від імовірного падіння безпілотника.

“Міністерство національної оборони рішуче засуджує атаки, здійснені Російською Федерацією проти об’єктів та елементів цивільної інфраструктури в українських дунайських портах. Ці атаки є невиправданими і серйозно суперечать нормам міжнародного гуманітарного права”, – додали у відомстві.

Реклама

Залишити коментар