Російські дрони падали в Румунії випадково: їх збила українська ППО – міністр

Міністр оборони Румунії Анджел Тілвар у середу оголосив про завершення розслідування випадків падіння безпілотників на румунську територію – як і говорилось раніше, це російські дрони, які збивала протиповітряна оборона України.

Про це пише Digi24, Тілвар оголосив у середу в парламенті Румунії.

Голова Міноборони Румунії заявив, що слідство завершило технічну експертизу фрагментів безпілотників, “вилучених із двох місць”, і передало звіт до генеральної прокуратури відповідно до процедур.

За його словами, інформація у звіті “дозволяє зробити висновок, що безпілотники були уражені засобами протиповітряної оборони України під час атак на порт Ізмаїл і увійшли в неконтрольований курс поблизу цілі, що призвело до випадкового проникнення в національний повітряний простір і падіння поблизу, на румунській території”.

“Ми не виявили умислу в жодній із цих ситуацій, територія Румунії не була ціллю, удар мав випадковий характер”, – додав Тілвар, підкресливши, що “з об’єктивних причин” – низької висоти, рельєфу місцевості тощо – румунська ППО не могла помітити дрони заздалегідь.

Реклама

Залишити коментар