росію не повернули до Ради ООН з прав людини

У вівторок, 10 жовтня, під час голосування на Генасамблеї Організації об’єднаних націй Росія програла Албанії та Болгарії у голосуванні за обрання до Ради ООН з прав людини

Про це повідомляє Reuters.

Генасамблея ООН не повернула росію до головного правозахисного органу ООН. Під час голосування у Нью-Йорку Росія програла Албанії та Болгарії.

Албанія набрала 123 голоси, Болгарія – 160, а росія – 83.

Рада ООН з прав людини складається з 47 членів з правом голосу з п’яти регіональних груп. Вони обираються на три роки максимум на два строки поспіль. Прийняття країн до Ради ООН з прав людини відбувається таємним голосуванням на Генеральній асамблеї ООН в Нью-Йорку. 

Орган є головним в обговоренні та співпраці з прав людини. Здійснює загальні дослідження, готує рекомендації та проєкти міжнародно-правових актів у сфері захисту прав людини, заслуховує доповіді спеціально створених нею допоміжних органів.

Нагадаємо, 7 квітня Генасамблея ООН призупинила членство росії в Раді ООН із прав людини.

У вересні стало відомо, що російські дипломати намагаються домогтися того, аби рф знову прийняли до Ради ООН з прав людини на трирічний термін. Але у Держдепі США вважають, що представництво росії в органі не узгоджується з її діями в Україні.

Реклама

Залишити коментар