У боях за Україну загинув естонський доброволець

Естонський доброволець і командир розвідувального батальйону Танель Кріггуль загинув під час атаки російського безпілотника поблизу міста Лиман Донецької області. Це вже другий естонець, який загинув у боях за Україну.

Про це повідомило посольство Естонії в Києві.

29-річний Танель Кріггуль із позивним Стінгер був одним із бійців Інтернаціонального легіону України та брав участь переважно в боях у Харківській та Донецькій областях, зокрема обороняв Бахмут навесні 2023 року.

У 2017 році Танель приєднався до скаутського батальйону в лавах Збройних сил Естонії й служив у мінометному взводі. За цей час двічі брав участь у військових операціях в Афганістані. Уже в грудні 2022-го він залишив службу в естонській армії та поїхав в Україну як доброволець.

“Бойові побратими Кріггуля назавжди запам’ятають його як видатного солдата, чудового бойового товариша та справжнього друга. Танель Кріггуль добре знав, наскільки небезпечна війна, але він без вагань пішов”, — наголосили в посольстві.

Танель став другим естонським добровольцем, який загинув на війні в Україні. До цього ще один громадянин Естонії Іво Джурак загинув у боях за Бахмут 7 березня 2023 року.

Реклама

Залишити коментар