Військово-політичний кабінет Ізраїлю оголосив стан війни

Військово-політичний кабінет Ізраїлю проголосував за введення пункту 40 Алеф, що означає офіційне оголошення війни. Востаннє він застосовувався 1973 року.

Про це повідомляє The Times of Israel.

Цей пункт передбачає, що “держава не буде розпочинати війну і не буде вживати значних воєнних дій, що можуть із високим ступенем імовірності призвести до війни, окрім як у разі відповідного рішення уряду”.

Канцелярія прем’єр-міністра зазначила, що кабінет безпеки вчора ввечері проголосував за те, щоб офіційно перевести країну в стан війни. Тепер держава може проводити «значну військову діяльність».

Прем’єр-міністр Біньямін Нетаньягу раніше заявив, що Ізраїль перебуває у стані війни після того, як терористичне угруповання ХАМАС атакувало південь країни.

7 жовтня терористи палестинського угруповання ХАМАС завдали масованого ракетного удару по Ізраїлю з боку сектору Газа, запустивши близько 5000 ракет.

Сотні озброєних бойовиків ХАМАС також прорвалися на територію Ізраїлю з південного кордону.

У ХАМАС заявили про початок нової масштабної операції проти Ізраїлю.

Терористам вдалося захопити сім громад на півдні Ізраїлю. Вони також взяли в заручники десятки ізраїльських військових і цивільних. Щонайменше 600 людей загинули в Ізраїлі внаслідок нападу.

Влада країни оголосила операцію Залізні мечі. До вечора ізраїльські військові відновили контроль над населеними містами на півдні, куди прорвалися бойовики ХАМАС.

Ізраїль також завдає авіаударів по об’єктах ХАМАСу в Секторі Газа.

Нетаньяху оголосив, що Ізраїль «розпочав довгу і важку війну». Він пообіцяв використати «всю міць» ЦАХАЛу (Армії оборони Ізраїлю), щоб знищити можливості ХАМАС.

Фото – The Times of Israel

Реклама

Залишити коментар