США готують новий пакет озброєнь для України, незважаючи на хвилювання в Конгресі – Reuters

Очікується, що наступного тижня адміністрація Байдена оголосить про новий пакет озброєнь для України, оскільки Пентагон продовжує витрачати кошти, виявлені через багатомільярдну бухгалтерську помилку, заявили офіційні особи США.

Про це пише Reuters.

Ці кошти дозволили адміністрації Байдена надіслати Києву зброю, припаси та боєприпаси, незважаючи на виключення нової допомоги Україні з законопроекту про тимчасові витрати, прийнятого Палатою представників минулих вихідних, щоб запобігти закриттю уряду.

Пентагон все ще має близько 5,4 мільярда доларів США, наданих Конгресом, після того, як Пентагон виявив у червні, що завищив вартість зброї, поставленої в Україну, на 6,2 мільярда доларів через бухгалтерську помилку.

Склад збройової допомоги все ще формується та буде оприлюднений у середу на 16-му засіданні Контактної групи з питань оборони України в Брюсселі, де безпекова допомога буде ключовою темою, повідомили офіційні особи.

Очікується, що його вартість становитиме близько 200 мільйонів доларів і може включати подібні боєприпаси та наземну техніку, які були в останніх пакетах допомоги.

Реклама

Залишити коментар