Апеляційний суд залишив без змін запобіжний захід Коломойському

Київський апеляційний суд у п’ятницю, 6 жовтня, залишив без змін запобіжний захід бізнесмену Ігорю Коломойському.

Про це повідомляє Суспільне.

Суд не задовольнив клопотання адвокатів, які просили скасувати заставу Коломойському в 3,9 млрд грн.

Під час засідання суддя сказала, що українське громадянство Коломойського припинено з 17 липня 2022 року. Він відповів, що в міграційній службі йому про це не повідомляли, і повторив, що має паспорти Кіпру та Ізраїлю.

Прокурори заявили, що Коломойський має як внутрішній паспорт громадянина Ізраїлю, так і закордонний паспорт. Вони наполягали, що якщо запобіжний захід пом’якшать, бізнесмен може переховуватися від слідства на території Кіпру та Ізраїлю. Адвокати казали, що Коломойський не збирається переховуватись від слідства або

Раніше 25 вересня суд залишив без змін запобіжний захід Коломойському.

2 вересня Шевченківський райсуд Києва обрав запобіжний захід Ігорю Коломойському. Його відправили під варту на 60 діб у Дніпрі з можливістю внести заставу в понад 509 млн грн.

Пізніше заставу збільшили до 3,8 млрд гривень.

СБУ, БЕБ та Офіс генпрокурора вручили Коломойському підозру за ст. 190 і 209 КК України — легалізація майна, отриманого шахрайським шляхом.

СБУ вважає, що протягом 2013−2020 років Коломойський легалізував понад пів мільярда гривень шляхом виведення коштів за кордон, використовуючи інфраструктуру підконтрольних банківських установ. Він відмовився вносити багатомільйонну заставу, його адвокати готували апеляцію.

Ще дві підозри Коломойському вручили 7 і 15 вересня — у заволодінні коштами ПриватБанку на суму понад 9,2 млрд гривень і незаконному заволодінні 5,8 млрд гривень.

Фото – Ґрати

Реклама

Залишити коментар