У Грозі завершили пошуково-рятувальну операцію на місці удару росії по кафе

Державна служба з надзвичайних ситуацій України повідомила про завершення аварійно-рятувальних робіт після російського теракту у селі Гроза Харківської області у четвер, 5 жовтня.

Як уточнює ДСНС, внаслідок удару по кафе-магазину, попередньо, ракетою Іскандер, загинула 51 людина, в тому числі 6-річна дитина. Постраждали шестеро людей.

Голова Харківської ОДА Олег Синєгубов додав, що всі постраждалі – мирні мешканці, які прийшли у кафе на поминки. На місці теракту створили оперативний штаб, який буде усувати наслідки цього удару.

Окрім будівлі кафе, яка повністю зруйнована, пошкоджено й сусідні будинки.

Прессекретар Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко заявив, що на поминках у селі Гроза в Харківській області були лише цивільні, вони прощалися із загиблим військовим. У кафе перебувало близько половини села, в якому живе приблизно 100 людей.

Першим на російський теракт відреагував президент Володимир Зеленський. Він назвав це абсолютно свідомим терактом і висловив співчуття рідним загиблих.

У Харківській області оголосили три дні жалоби за загиблими у Грозі, з 6 по 8 жовтня, сказала речниця начальника ОВА Олена Шаповал.

Реклама

Залишити коментар