На Буковині судитимуть двох жителів Луганщини за колаборацію із окупантами

Прокурори Чернівецької обласної прокуратури  передали до суду обвинувальні акти стосовно двох жителів Луганщини за фактами державної зради та у колабораційної діяльності (ч. 2  ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє Чернівецька обласна прокуратура.

За даними слідства, обвинувачені, будучи громадянами України, перебуваючи на тимчасово окупованих територіях Старобільського та Сватівського районів Луганської області пішли на співпрацю з ворогом та погодились обійняти посади у незаконно створених правоохоронних органах так званої “ЛНР”, які є частиною окупаційної адміністрації рф на окупованій території України.

Встановлено, що літом минулого року 26-річний житель м. Сватове добровільно вступив у злочинну змову з представниками так званого “МВД ЛНР”, офіційно прийняв присягу на вірність “республіки” та обійняв посаду конвоїра ізолятора тимчасового тримання так званого “Сватівського РВ ВС МВС ЛНР”.

Погодився співпрацювати з ворогом і 27-річний житель смт Біловодськ Старобільського району, який вступив на службу у підрозділ так званого “Біловодського РВ ВС МВС ЛНР”.

Обіймаючи посади у нелегітимних правоохоронних органах чоловіки забезпечують становлення та зміцнення окупаційної влади рф на тимчасово окупованих територіях та здійснюють підривну діяльність проти України

Досудове розслідування у вказаному провадженні за процедурою in absentia здійснювали слідчі Управління СБ України у Чернівецькій області.

Реклама

Залишити коментар