НАЗК все-таки виключило угорський OTP Bank зі спонсорів війни

Національне агентство з запобігання корупції України (НАЗК) виключило угорський банк OTP Bank зі списку міжнародних спонсорів війни, як того вимагав Будапешт. Це може допомогти розблокувати військову допомогу Україні від ЄС.

Про це повідомила пресслужба НАЗК.

В агентстві зазначили, що під час дискусій, які останніми днями тривали в режимі 24/7 за участю Служби зовнішньої діяльності ЄС, OTP Bank узяв на себе низку зобов’язань щодо своїх майбутніх планів на російському ринку.

“Національне агентство, виконуючи свою частину домовленостей, виключило банк зі списку міжнародних спонсорів війни. НАЗК очікує, що Банк виконає досягнуту домовленість без зволікань”, — йдеться в повідомленні.

Перед цим НАЗК призупинило статус спонсора війни для OTP Bank, щоб Угорщина розблокувала військову допомогу Україні від ЄС. Але Будапешт це не влаштувало, і він вимагав повного виключення банку зі списку назавжди.

НАЗК внесло до переліку міжнародних спонсорів війни угорський OTP Bank навесні 2023 року.

У липні Politico писало, що Угорщина є найбільшою перешкодою у спробі Європейського Союзу створити довгостроковий фонд обсягом до 20 мільярдів євро для підтримки армії України. Країна виступила проти цього плану.

Проросійський очільник МЗС Угорщини Петер Сійярто, як передає Politico, наголосив, що доки Україна не виключить угорський банк OTP зі свого списку спонсорів війни, Угорщина не виділить гроші для фонду ЄС.

Реклама

Залишити коментар