Викривачу корупції виплатять понад 13 млн гривень

Вищий антикорупційний суд 2 вересня ухвалив рішення про виплату понад 13 млн грн винагороди викривачу корупції.

Про це пише пресслужба ВАКС.

Так, суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором САП та колишнім першим заступником начальника київської податкової служби. ЗМІ та сам викривач корупції пишуть, що йдеться про ексзаступника київської податкової служби Миколу Ілляшенка.

У червні 2020 року детективи Національного антикорупційного бюро України задокументували факт надання колишнім високопосадовцем попередньої влади 6 млн доларів хабаря керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому та керівництву НАБУ за закриття кримінальної справи проти нього.

Серед фігурантів був і колишній перший заступник начальника податкової Києва Микола Ілляшенко.

Суд дав обвинуваченому 3 роки умовно. Згідно з угодою, експосадовець має перерахувати 50 млн грн на підтримку Збройних сил України.

Також ВАКС конфіскував на користь держави 6 млн доларів, з яких 5 млн 950 тисяч доларів вже передали на підтримку війська, а решту перерахують до бюджету згідно з цим вироком.

Крім того, суд вперше ухвалив рішення про виплату винагороди викривачу, яка становитиме 13 млн 299 тисяч 950 грн. Викривачем виявився Євген Шевченко, про що він написав у Facebook.

“Це виводить роль викривача на новий, зокрема фінансово цікавий, рівень, тож наразі я розмірковую над тим, щоб підготувати освітній курс для майбутніх викривачів, які зможуть не тільки допомагати країні нищити корупційну наволоч, а й при цьому ще дуже пристойно заробляти”, — сказав Шевченко.

Реклама

Залишити коментар