На хабарі у 2 мільйони затримали мера Сум

Правоохоронці повідомляють, що сумського міського голову Олександра Лисенка та директора Департаменту інфраструктури міськради викрили під час одержання частини хабаря. Загальна сума неправомірної вигоди — 2 130 000 гривень.

Про це повідомляє НАБУСАП та СБУ.

У правоохоронних органах не називають імен затриманих, проте з відкритих джерел відомо, що міським головою Сум з 2014 року є Олександр Лисенко. Департамент інфраструктури, за даними міськради, очолює Олександр Журба.

Як зазначають у СБУ, посадовці «обклали даниною» місцеву компанію, яка займалася вивезенням сміття. У разі відмови платити — погрожували штучними перешкодами у веденні бізнесу.

За даними слідства, упродовж листопада 2022 — жовтня 2023 року міський голова та директор департаменту отримали неправомірну вигоду у загальній сумі 2 130 000 гривень.

Посадовців викрили «на гарячому» 2 жовтня під час одержання останнього траншу — 1,4 млн грн.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України, тобто прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою. Пізніше посадовцям буде обрано запобіжний захід, пообіцяли в СБУ.

Фігурантам загрожує позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Реклама

Залишити коментар