Виробник БПЛА Bayraktar інвестує $100 мільйонів у три проєкти в Україні

Турецька компанія Baykar, яка виробляє безпілотники Bayraktar, інвестує 100 мільйонів доларів у три проєкти в Україні. Зокрема, будівництво заводу з виробництва безпілотників планують завершити за 1,5 року.

Про це заявив гендиректор Baykar Халук Байрактар на Міжнародному форумі оборонних індустрій у Києві, передає «Укрінформ».

“У нас в Україні три основні інвестиції. Одна з них — завод. Потім у нас є сервісний центр, а також головний офіс тут … Це інвестиція, яка становить близько 100 мільйонів доларів, і процес уже пішов. Будівництво вже розпочато. На його завершення знадобиться близько 1,5 року. Ми плануємо, щоб тут працювало мінімум 300 людей. Співпраця триває”, — сказав Байрактар.

За його словами, це виробництво буде «самодостатнім, екологічним та взаємовигідним», оскільки Україна має унікальні технології з виробництва двигунів, а турецька сторона — безпілотники, на яких встановлюють ці двигуни.

“Перед нами стоять також деякі виклики. Це ланцюжок постачання, пошук і розвиток людського капіталу через вплив війни та нормативне середовище, особливо ті правила, які підтримуватимуть ці інвестиції”, — зауважив очільник компанії.

Він наголосив, що російсько-українська війна стала війною безпілотників, і Україна має в ній деяку перевагу, зокрема завдяки використанню різних типів апаратів, хоч це і складно реалізувати. Особливо важливим є зворотний звʼязок від військових. Тому «байрактари», які застосовують в Україні, обладнали низкою унікальних систем.

Халук Байрактар підкреслив, що всі донати як від компанії Baykar, так і з України, Польщі були використані, зокрема, на придбання радарних систем, які вже виявили тисячі цілей та принесли вагомий результат на полі бою.

Реклама

Залишити коментар